Sos jogurtowy – pomidorowo paprykowy.

Błyskawiczny sos jogurtowy o bardzo bogatym „mięsnym” smaku. Świeży, orzeźwiający smak pomidora łączy się z głębią papryki wędzonej. Idealnie nada się do frytek (w tym do frytek z tak popularnych ostatnimi czasy batatów) lub mięs z grilla. Koniecznie spróbujcie!

Składniki (2 osoby):

  • Jogurt naturalny (4 łyżki/ok 200g)
  • Koncentrat pomidorowy (łyżeczka)
  • Papryka słodka wędzona (łyżeczka/dwie)
  • Papryka ostra (pół łyżeczki lub do smaku)
  • Sos tabasco lub piri-piri (kilka kropel)
  • Sól

Przygotowanie:

Mieszamy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej, kremowej konsystencji.

Podawać do frytek, warzyw pieczonych lub z grilla lub do grillowanych lub smażonych mięs.

Przykład podania:

Spodobało się? Polub! Udostępnij!